Slovenská sporiteľňa spustila mobilný internet banking IB MINI

Slovenská sporiteľňa (SLSP) spustila pre svojich klientov mobilný internet banking IB MINI. Prostredníctvom aktualít o tom neinformuje, len formou odkazu z hlavnej stránky plnohodnotného internet bankingu na IB MINI.

Podľa SLSP je IB MINI pripravený pre mobilné platformy:

  • iOS (Apple)
  • Android (HTC)
  • Symbian (Nokia)
  • RIM (Blackberry)
  • WinMobile 7

fungovať by mal ale aj na ostatných moderných mobilných telefónoch, keďže IB MINI funguje ako webová stránka a na prístup naň sa využíva mobilný webový prehliadač. Vyskúšal som prístup prostredníctvom Samsung S8000 Jet a pri veľmi krátkom teste som nenarazil na závažnejší problém s funkčnosťou IB MINI.

Z hľadiska rozsahu funkcií som nerobil zatiaľ podrobný prieskum, ale myslím, že sú k dispozícii všetky operácie nad účtom ako pri plnohodnotnom internetbankingu.

Webová aplikácia je prispôsobená aj pre dotykové ovládanie. Problematickou sa môže javiť rýchlosť, pokiaľ niekto nemá k dispozícii rýchle mobilné pripojenie, nakoľko aj pri 3G pripojení odozvy nie sú okamžité a načítavanie prebieha predsa len o niečo pomalšie, ako u "bežných" webov.

Doplnené 17. 1. 2011: O mobilnom internet bankingu už informuje aj samotná SLSP.

 

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

OttY's picture

Skúšal som to s Windows Mobile 6.5. V Opera mobile to ide pekne, aj keď zmena účtu na iný v ponuke je trochu mimo. Musím dotyk urobiť mimo miesta kde by som čakal link. V IE v mobile nevidím hornú časť IB, takže ak sa chcem odhlásiť, tak sa musím prepnúť do plnej verzie a tak urobiť čo potrebujem.

Peter Šlosar's picture

To odhlasovanie aj u mna nebolo uplne koser, nie ze by nefungovalo alebo nebolo vidiet, ale kym zbytok odkazov je dostatocne velkych pre dotykove ovladanie, tak "odhlasenie" nie. Oni asi chcu, aby klient neodchadzal :-)

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.